airco well® servicemonteur 

Een aircoreiniging waar en wanneer het jou past

Gezonde lucht in jouw voertuig zonder moeite!

Het is belangrijk de airco van je voertuig goed te onderhouden, maar langsgaan bij de garage voor een reiniging kan al snel een halve dag in beslag nemen. Wil je geen tijd verliezen? De airco well® servicemonteur komt bij jou thuis of op kantoor langs voor een reiniging!

Mohamed_Caddy_2

Zo gaat het in zijn werk

Boek meteen zelf een reiniging op de plaats en tijd die jou het beste past.

snel

Snel en efficiënt

Bekijk in onze online kalender wanneer de servicemonteur beschikbaar is en leg zelf een moment vast dat jou past.  

moeiteloos

Moeiteloos

De monteur contacteert jou persoonlijk om de afspraak te bevestigen. Een kalenderinvite en een reminder mail zorgen ervoor dat je de afspraak niet vergeet.


 

gezond

Gezond onderweg

De servicemonteur komt op het afgesproken tijdstip naar de door jou gekozen plaats en voert de reiniging uit. Je kan ter plaatse betalen met de bankkaart.  Een rapport wordt via e-mail naar jou toegestuurd. 

 

Banner amt LP

Praktische info

Dit moet je weten alvorens je een reiniging boekt.


 • check-mark-1292787_640De airco well® servicemonteur is voorlopig enkel werkzaam in Vlaanderen. Woon je niet in Vlaanderen en wil je toch je airco laten uitmeten en laten reinigen, bekijk dan in onze storelocator welke garage of werkplaats in jouw buurt een aircoservice aanbiedt.
 • check-mark-1292787_640Je kan je afspraak zelf online inboeken. De kalendertool is gesynchroniseerd met de agenda van de servicemonteur, waardoor je enkel de beschikbare dagen en momenten te zien krijgt.
 • check-mark-1292787_640Na boeking krijg je meteen een voorlopige bevestiging. Dit betekent dat de boeking geslaagd is. Echter, een boeking is pas definitief bevestigd na contact met de monteur zelf. Hij dubbelcheckt persoonlijk zijn agenda en neemt dan contact met jou op. Hetzij door je een definitieve bevestigingsmail te sturen, hetzij door je persoonlijk te contacteren om samen een gepast moment vast te leggen. 
 • check-mark-1292787_640 Om het werk van onze airco well® servicemonteur zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, vragen we een plaats te voorzien waar hij rustig kan werken. Een garage, parking of oprit is een must omdat de monteur voornamelijk met de passagiersdeur open werkt. Een auto geparkeerd in een drukke of nauwe straat kan dus niet gereinigd worden.
 •  
 • check-mark-1292787_640 We nodigen je graag uit om de eerste meting vóór een eventuele reiniging mee te volgen met de monteur. Zo weet je meteen het verdict van de luchtvervuiling in je voertuig. Wees gerust, dit duurt maar vijf minuutjes. Indien er een sterke of middelmatige vervuiling wordt gemeten, voert de monteur automatisch een reiniging van de aircoverdamper uit, tenzij jij anders verkiest.
 •  
 • check-mark-1292787_640 Een reiniging kost 99€. Dit bedrag is all inclusive: verplaatsing, voor- en nameting, reiniging, producten, werkuren, btw,... Je kan ter plaatse betalen met de bankkaart. De airco well® servicemonteur heeft een Bancontact terminal bij, cash wordt om veiligheidsredenen niet aanvaard. Meteen na de betaling krijg je een betaalbewijsje.
 •  
 • check-mark-1292787_640 Indien de eerste meting geen of een lichte vervuiling aantoont, is het niet nodig om een reiniging uit te voeren. In dat geval hoef je helemaal niks te betalen.
 •  
 • check-mark-1292787_640 Na de reiniging worden de officiële factuur en het rapport van de twee metingen per e-mail naar je toegestuurd.
aircowell Key visual_small

Waarom een aircoreiniging?

Zo (on)gezond is de airco in mijn voertuig

Tegenwoordig is de airco niet meer weg te denken uit de auto. Meer nog, de airco wordt steeds dieper geïmplementeerd in het hele luchtcirculatiesysteem van je wagen. Waar vroeger een airco gescheiden was van de verwarming en enkel gebruikt werd voor wat verkoeling tijdens de heetste zomerdagen, hebben de nieuwste wagens een compleet acclimatisatie-systeem dat zowel voor verkoeling, verwarming als ontwaseming zorgt. Maar is zo een all-inclusive aircosysteem nu wel gezond?

Kom het hier te weten

Wanneer moet ik mijn airco laten reinigen?

Zo weet je wanneer je airco vervuild is en om de hoeveel tijd je hem best laat reinigien

Eigenlijk is één meting - met al dan niet daaropvolgende reiniging - per jaar het absolute minimum. Logischerwijs laat je dit dus best standaard tijdens de jaarlijkse onderhoudsbeurt uitvoeren. Zo vermijd je een extra bezoek aan je garage te gaan. Daarnaast moet elk jaar ook de pollenfilter vervangen worden en om de twee jaar de verdamper gereinigd. Leg je veel kilometers af of plan je met de auto op reis te gaan, dan zijn bijkomende controles meer dan aangeraden. Ga bijvoorbeeld eens langs voor een meting van het aircosysteem in het voorjaar, net voor de eerste warmte, of enkele dagen voor je op reis vertrekt. De winter brengt immers veel opspattend vuil en strooizout met zich mee. Zo zijn jij en je gezin zeker dat jullie in een gezonde omgeving de kilometers naar het zuiden kunnen trotseren. Ga vervolgens ook bij terugkomst of ten laatste zeker voor de eerste koudeprik even langs bij de garage om de gegevens van je airco te laten uitlezen en indien nodig het systeem te reinigen. Het voorjaar en de zomer zijn dan weer de piekmomenten van de pollen en de insecten.

Lees meer

Hoe werkt een aircosysteem?

Welke onderdelen bevat de airco in je voertuig en hoe onderhoud je die?