3 min lezen

TUNAP viert 50ste verjaardag

1974 was niet alleen het jaar waarin de VW Golf op de markt kwam en Duitsland wereldkampioen voetbal werd. Ook in de werkplaatswereld zagen de eerste TUNAP-producten het levenslicht. In 2024 kan TUNAP terugkijken op vijftig succesvolle jaren.

Wereldwijd succesverhaal

Wat begon met de start van de distributie van het merk TUNAP in 1974 is nu één van de wereldwijde technologieleiders in de productie van spuitbussen, smeermiddelen en reinigingsmiddelen voor industriële en technische toepassingen. Al een halve eeuw staat het familiebedrijf voor innovatie, intelligente producten en betrouwbare productie.

Als wereldspeler met wortels in Beieren is TUNAP met eigen bedrijven vertegenwoordigd op zeventien markten in Europa, Amerika en Azië. In totaal heeft de TUNAP Group wereldwijd meer dan 700 mensen in dienst en genereert het een jaarlijkse omzet van ongeveer 243 miljoen euro (2023).

Onderzoek, ontwikkeling, productie en logistiek

“We zijn erg trots op ons succesverhaal van een halve eeuw”, zegt Maximilian Buchner, Managing Director van TUNAP en zoon van bedrijfsoprichter Markus Buchner. “Het jubileumjaar 2024 is daarom een gelegenheid om terug te kijken op vijf decennia van innovatie, groei en sterke partnerschappen. Tegelijkertijd kijken we naar de toekomst. We blijven investeren om onze klanten onderzoek, ontwikkeling, productie en logistiek vanuit één bron te kunnen aanbieden,” zegt Buchner.

Oliver Graetsch and Maximilian Buchner   the CEO ́s of TUNAP

Verkoopstart 50 jaar geleden met speciale chemische producten voor auto's

Het uitgangspunt van Markus Buchner in 1974 was om autowerkplaatsen te voorzien van alle speciale chemische producten die ze nodig hadden bij hun werkzaamheden. In het begin bestond het assortiment van TUNAP voornamelijk uit motorbeschermingsproducten en producten voor het beveiligen van het koelsysteem. “Het ontwerpen van productassortimenten voor efficiënte autoservice stond voor mij en mijn familie letterlijk in de wieg, aangezien mijn grootvader, Max Buchner, in 1928 in München ‘automag’ oprichtte, de allereerste erkende BMW-dealer”, zegt Markus Buchner. Het was ook Max Buchner die in 1929 met een BMW Dixi de spraakmakende International Alpine Race won, destijds de moeilijkste langeafstandsrace ter wereld, en zo autogeschiedenis schreef.

Kwaliteit, toegevoegde waarde, duurzaamheid

Naast een uitstekende productkwaliteit waren twee andere componenten vanaf het begin essentieel voor het succesverhaal van TUNAP: een uniek verkoopsysteem dat dealers competent en efficiënt ondersteunde bij het verdienen van geld, en de ontwikkeling van onderhouds- en reinigingsmethoden die hielpen om onderdelen langer in leven te houden en te besparen op reserveonderdelen. Terwijl er in de jaren '70 nog weinig over duurzaamheid werd gesproken, was TUNAP er al mee bezig.

Vandaag de dag is TUNAP een internationale ontwikkelings- en servicepartner voor duizenden autodealers wereldwijd en werkt samen met bijna alle grote autofabrikanten. Het huidige portfolio van de TUNAP Automotive divisie omvat een breed scala aan chemisch-technische producten voor zowel onderhoud als reparaties en probleemoplossingen voor alle voertuiggebieden: Van de motor, remmen en carrosserie tot het onderhoud en de verzorging van het interieur. Het door TUNAP ontwikkelde aircoreinigingssysteem “airco well® ” heeft ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de reputatie van het bedrijf.

Van auto's tot huishoudelijke schoonmaakmiddelen: 50 jaar innovatie voor talrijke industrieën

Het enthousiasme van de mensen bij TUNAP voor chemie en technologie heeft in de afgelopen vijftig jaar geresulteerd in een aantal TUNAP-patenten, die het chemisch-technische productassortiment van TUNAP geleidelijk hebben aangevuld.

TUNAP vertrouwt op langdurige partnerschappen, met wereldwijd al zo'n 30.000 klanten die vertrouwen op de producten en systemen van TUNAP.
2024 TUNAP Products 2024 (1)Naast de divisie Automotive is TUNAP onderverdeeld in de divisies Transport & Machinery, Industry, Private Brand en TUNAP Sports. De divisie Industrie ontwikkelt en verkoopt hoogwaardige en speciale smeermiddelen voor een groot aantal industriële sectoren. 
Voor de Private Brand divisie biedt TUNAP haar klanten een speciaal assortiment smeermiddelen, reinigingsmiddelen en additieven voor private label distributie en ontwikkelt en produceert productoplossingen op maat.
Met TUNAP Sports zorgt TUNAP ook voor duurzame mobiliteit op de fiets. Met fietsverzorgingsproducten alsook lichaamsverzorgingsproducten richten we ons niet alleen op de fiets, maar ook op de fietser.

TUNAP combineert innovatieve chemie met hoge duurzaamheidsnormen. 
Al vijftig jaar produceert TUNAP producten die verzorgen en beschermen en die innovatieve chemie combineren met hoge duurzaamheidsnormen. Als fabrikant van chemische producten is TUNAP zich bewust van zijn speciale verantwoordelijkheid. Een verantwoordelijkheid die we blijven nemen. Op naar nog eens 50 jaar.

airco well_998_3D

Ontdek het airco well® startpakket

TUNAP airco well® aircoreiniging verwijdert effectief vuil, verontreinigingen en pollen uit het aircosysteem van voertuigen.
Zorg opnieuw voor gezonde lucht tijdens het rijden, dankzij een grondige reiniging van het pollenfilterhuis, verdamper & aircokanalen.