3 min lezen

TUNAP DPF reiniger: veilig & efficiënt voor monteur en klant

Als chef werkplaats zoek je altijd naar de beste producten voor jouw garage. Je wilt producten waar je klanten op kunnen vertrouwen én die je zelf veilig en effectief kunt gebruiken. Het vinden van de juiste producten kan daarom best een uitdaging zijn. Ook op het gebied van roetfilterreiniging zijn er verschillende middelen op de markt, met allemaal verschillende kenmerken en in verschillende prijsklasses. In deze blog vertellen we je alles over de reinigingsmethode van TUNAP en de voordelen die dit biedt voor de werkzaamheden in jouw werkplaats.

Een doeltreffend en veilig product voor je werkplaats en monteurs

Naast het feit dat DPF reiniging zo efficiënt mogelijk moet kunnen worden uitgevoerd, zou je je ook geen zorgen moeten maken over aanwezigheid schadelijke stoffen. Bij de ontwikkeling van de TUNAP DPF reiniger is daarom veel aandacht besteed aan duurzaamheid en veiligheid. Dit heeft geleid tot een product dat:

  • Niet schadelijk is voor mens en milieu;
  • Veilig te gebruiken is door monteurs in de eigen werkplaats;
  • Niet brandbaar is & vrij van metalen;
  • Vrij is van risico’s en geen stress met zich meebrengt.

Door de afwezigheid van gevaarlijke stoffen staan er slechts enkele veiligheidslogo’s op de verpakking. Dit in tegenstelling tot veel andere reinigingsmiddelen in de automotive industrie. Je hoeft met je garage hierdoor niet aan tijdrovende veiligheidsvoorschriften te voldoen. Weer een zorg minder!

Help klanten sneller, efficiënter en zonder demontage

Klanten willen bij een periodieke keuring zo snel mogelijk geholpen worden tegen een zo laag mogelijke prijs. Hier zit voor veel garages vaak de grootste uitdaging. Want wanneer de deeltjesteller te hoge uitstootwaarden aangeeft, kan de keuring aanzienlijk langer duren. Er zijn meerdere onderdelen van het motorsysteem die van invloed zijn op een te hoge uitstoot. Al deze onderdelen moeten dan worden nagelopen en - indien nodig - gereinigd.

Roetfitler reinigen

Het nakijken en reinigen van het roetfilter hoort hier ook bij. En om dit specifieke gedeelte zo soepel mogelijk af te handelen, helpt de TUNAP DPF reiniger bij een vlot en goedkoper proces:

  • Het roetfilter hoeft niet gedemonteerd, opgestuurd en vervolgens weer teruggeplaatst te worden. Dit kan je snel 2 werkdagen besparen en zorgt ervoor dat klanten hun wagen niet langer kwijt zijn dan nodig;
  • De tijd die je overhoudt door een soepele roetfilterreiniging kun je weer inzetten voor de andere - iets ingewikkeldere - onderdelen van het motorsysteem. In het gunstige geval is de auto dan zelfs eerder klaar dan verwacht.  Zo maak je nog meer klanten blij! 
  • Je bespaart substantieel op arbeids-/montagekosten, transportkosten, reinigingskosten en opslagkosten door te reinigen zonder demontage. 

Benieuwd naar een voorbeeld uit de praktijk? In ons nieuwste klantverhaal vertelt Tom Tallieu van Garage Taillieu over zijn ervaringen met TUNAP in zijn werkplaats en het geheim van goede klantrelaties.

Klantverhaal roetfilter

Verwijder met TUNAP naast 100% van de roet ook 80% van de asTUV logo


Het gerenomeerde certificeringsbureau TÜV heeft onafhankelijk aangetoond dat de TUNAP DPF reiniger 100% van de roet en 80% van de as losweekt uit het roetfilter. Bovendien hebben de chemicaliën in het reinigingsmiddel geen nadelige invloed op het uitlaatsysteem. Zo vang je met één product, twee vliegen in één klap. Een resultaat om blij van te worden als garagehouder!

Daarnaast heeft ook branchorganisatie VERT (Verification of Emission Reduction Technologies) de TUNAP-methode erkent als Best Available Technology. De betrouwbaarheid en effectiviteit is hiermee dus ook aangetoond door deskundigen uit de markt.

Een zo goed als nieuw roetfilter voor alle type (diesel)motoren

Ieder motorsysteem is anders. Het is voor monteurs dan ook belangrijk om te weten welke onderhoudsproducten goed verenigbaar zijn met welk type motoren. Dit is niet altijd eenvoudig. Een groot voordeel van de TUNAP DPF reiniger is dat het universeel toepasbaar is op alle motortypen - ook op de nieuwste euro 6 motor. Je hebt dus maar één product nodig om al je klanten en hun auto’s de juiste service te bieden. Een hele kast vol met verschillende reinigingsproducten is hiermee verleden tijd!

De TUNAP DPF reiniger, het beste voor jouw werkplaats

Kortom, TUNAP DPF reiniging draagt niet alleen bij aan tevreden en terugkerende klanten, maar vergroot ook het werkplezier bij je monteurs. Het product is niet schadelijk voor het milieu, veilig in gebruik en toepasbaar op alle type motoren. Door internationaal erkende certificeringen van TÜV en brancheorganisatie VERT kan je bovendien uitgaan van een 100% betrouwbaar en doeltreffende reinigingsmethode - en dat alles in de eigen werkplaats. 

Roetfilter reinigng demo

Met eigen ogen zien hoe een reinigingsproces in zijn werking gaat? Één van onze specialisten komt graag bij je langs om al je vragen te beantwoorden. Ook geven ze je graag ter plekke een demonstratie, zodat je daarna de reiniging eenvoudig zelf kunt uitvoeren. 

Vraag een demo aan

Of heb je nog specifieke vragen over het product en wat de TUNAP DPF reiniger voor jouw werkplaats kan betekenen? Onze specialisten helpen je graag verder tijdens een vrijblijvend gesprek.