Dit zijn de voordelen van granulaat reiniging voor vervuilde inlaatkleppen

Ik hoor regelmatig van klanten dat ze steeds vaker auto’s in hun werkplaats hebben waarbij er sprake is van motorvervuiling. Dat is door de toename van het aantal direct ingespoten benzinemotoren en het Nieuwe Rijden een trend die algemeen in de markt zichtbaar is. Voor dit relatief nieuwe probleem wilt u zo snel mogelijk een oplossing hebben die bij voorkeur een first time fix garandeert en binnen gestelde tijd en budget past. Voor vervuilde in- en uitlaatkleppen is dat reiniging met granulaat, in dit blog vertel ik waarom.

Wat is granulaat reiniging?

In het kort is granulaat reiniging een methode waarbij met een speciaal granulaat de vervuilde in- en uitlaatkleppen worden schoon gestraald, zonder beschadigingen. Mijn collega René van der List heeft deze methode in een eerder blog al eens uitgebreider beschreven, dit kun je hier teruglezen.

In dit blog beperk ik me tot de voordelen van granulaat reiniging. Waarom is het ten opzichte van andere reinigingsmethoden, zoals handmatig reinigen en chemisch reinigen, de beste oplossing.

Granulaat_klep_reiniging.jpg


1. Granulaat reiniging neemt minder tijd in beslag

In vergelijking met handmatig en chemisch reinigen neemt de granulaat reiniging een stuk minder tijd in beslag. Dit heeft vooral te maken met het feit dat slechts beperkte demontage (van het inlaatspruitstuk) noodzakelijk is. Bij handmatig reinigen moet u bijvoorbeeld de cilinderkop demonteren en bij chemisch reinigen is het noodzakelijk om het inlaattraject te verwijderen.

2. De kosten liggen lager

Die tijd vertaalt zich ook in de kosten. Want u kunt zich voorstellen dat minder arbeidsuren ook een lagere prijs met zich meebrengen. Hieronder vindt u een prijsindicatie per reinigingsmethode.

  • Granulaat reiniging: €800,-
  • Chemisch reinigen: €1.100,-
  • Handmatig reinigen: €1.500,-

3. Granulaat reiniging kent geen gezondheidsrisico’s

Het derde voordeel van granulaat reiniging, ten opzichte van de andere twee reinigingsmethoden, is dat het geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Het granulaat heeft een dusdanige samenstelling waardoor het niet gevaarlijk is voor de gezondheid.

Handmatig reinigen is een zeer arbeidsintensief en zwaar proces waardoor er wel gezondheidsrisico’s aan vastzitten. Denk hierbij maar aan lichamelijke klachten die kunnen optreden. En dat geldt al helemaal voor chemisch reinigen. Omdat u bijtende oplosmiddelen gebruikt heeft dit mogelijk huidirritaties, allergische reacties, duizeligheid en/of slapeloosheid tot gevolg.

4. Het wordt aanbevolen vanuit de markt

En als laatste wordt granulaat reiniging door verschillende constructeurs en importeurs aanbevolen in de garantieperiode. Dit is niet het geval voor de andere reinigingsmethoden. Dit wijst erop dat granulaat reiniging als beste oplossing voor vervuilde in- en uitlaatkleppen wordt gezien.

Wilt u na het lezen van dit blog graag met eigen ogen zien hoe granulaat reiniging in de praktijk werkt — en leren hoe u het toepast? Vraag dan vrijblijvend een demo op locatie aan. Een specialist komt dan langs om te laten zien hoe u vervuilde inlaatkleppen snel en grondig reinigt met granulaat.

New Call-to-action

Geplaatst door Jaap de Groot op 12 december 2017 Technical Commercial Advisor

Laat u adviseren door de professionals van TUNAP en ontdek de voordelen voor úw werkplaats.

Contact opnemen